Mesto Zakhyntos – četrtek 21.8.08

Zjutraj se preko Laganas bay po pravilih pilota (kje je plovba sploh dovoljena in s kakšno hitrostjo) počasi odpravimo proti Mestu Zante, oz. Zakynthos. Želve spet ne vidimo nobene …

Preskočimo že nekaj let nastajajočo marino in se privežemo na mestnem pomolu v NE delu. Prvič nam v Grčiji zakasirajo privez, zato pa takoj prihiti cisterna z vodo in še ena z nafto. Obe je treba plačat. Sicer je voda iz cevi na pomolu pol cenejša, ampak po zagotovilih tovornjakarja bistveno slabše kvalitete 🙂
Map of the Zakynthos port

Zakynthos town je precej veliko in umazano mesto. Otok je najbolj italijanski od vseh Jonskih in to je opaziti na vsakem koraku. Se mi zdi da vključno z načinom vožnje – hupanje, roka, gas, bremza. Kljub temu si naročimo rent a car za ogled otoka. Zakynthos je najbolj rodoviten od vseh Jonskih otokov in to ga je skozi zgodovino vedno postavljalo za željeno tarčo osvajalcev. Ravnica na E delu ej resnično polna nasadov, njiv, vrtov in otok že zelo zgodaj spomladi začne izvažati sadje in zelenjavo.

Jedilnik - knji CORP.

Jedilnik – knji CORP.

Nas so bolj vlekli zalivi in taverne po W obali, ki je divja in strma, zato pa nudi nekaj najlepših pogledov na odprt morje. V majhni taverni pojemo pozno kosilo in se zabavamo ob lokalni angleščini jedilnih listov. Po kočerji nas premami smerokaz za “private beach & pool” namenjen samo gostom taverne (in nikakor ne sosednje! Izkaže se da gre a betonirano potko, ki preko skal vodi do obale in nekaj večjih kotanj je lastnik še dodatno zagradil in stoječo, smrdečo, motno in algasto vodo razglasil za “pool”.

Lahko se sam kopa …

This entry was posted in Grčija 2008, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja