Zakhyntos nazaj do Ithake – petek 22.8.08

Zjutraj še izkoristimo rent a car in skočimo po okolici.Ugotavljam, da je na Zakynthosu najlepše ime. Nekako mistično, poletno, ležerno, obljublja pravi mediteran. Resnica je nekoliko bolj realna, prašna, vroča in polna turistov.

Dopoldne odpeljem punci do letališča, kjer ju Lauda Air odpelje v malo hladnejšo civilizacijo. Isto letalo pripelje Romana, Matjaža in Dančija, ki bodo popolnili posadko na poti domov. Po vkrcanju kar hitro odvežemo vrvi in napnemo jadra v smeri N, proti S rtu Ithake. Med kopanjem v prvih zalivih Ithake, mi v evforiji kopanja pobegne barka ???? Pregloboko dno, kamnita polica in premalo verige ter prehitro plavanje na obalo. Naenkrat se FirstTux osvobodi zataknjenega sidra, povleče ga po kamniti polici do primerne globine, da sidro ne doseže več dna in “Voila”. Še sreča da je Danči blizu barke, ostali je ne bi več dobili …

Zvečer vezanje na opuščen ponton v mestecu Frikes na Ithaki. Večerja v mestu. Prijetno in lokalno. Boljša izbira kot Vathi.

This entry was posted in Grčija 2008, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja