Antipaxos, prekop Lefkada, Meganissi – četrtek 14.8.08

Lefkas

Naslednji otok na naši poti proti jugu je Antipaxos (Wikipedia). Majhen večinoma nenaseljen otoček s prelepimi peščenimi plažami. Popoldansko kopanje in ležerno jadranje proti Lefkadi.

Malo po poldnevu se ustavimo pred prekopom, ki ločuje Lefkado od kopnega.NA prehod je potrebno počakati do odpiranaj pomičnega mostu, kakšno urico.

Lefkada kanal

Lefkada kanal

Lefkada kanal

Lefkada kanal

Nekateri še danes oporekajo prebivalcem Lefkade njihovo otoško poreklo, saj naj bi bila nekoč povezana s kopnim in le navaden polotok. Ko se kasneje vozimo po nekaj milj dolgem prekopu preko močvirnih ravnic, se mi ta dvom zdi upravičen, kakšen otok neki, če pa izgleda kot na reki.

Ustavimo se pred mestom Lefkada, polnimo gorivo in vodo.

Komaj čakamo, da se po plovbi po prekopu v račji vrsti pred nami prikaže morje med Lefkado (Wikipedia, Noonsite, CruiserLog), kopnim in otoki Meganissi, Scorpios in sosedi.

Pred nami je Scorpios (Wikipedia), zasebni otok v Lasti družine Onassis, oz. ateja Aristotla Onassisa. Sicer nič kaj spektakularen otok (če je že moral imeti otok, bi verjetno lahko našel lepšega) vabi s plažo Jacqueline Kennedy, pred otočko lahko vidimo tudi njegovo najznamenitejšo jahto z imenom Christina O.

Namenimo se v zaliv Mako na severnem rtu otoka Meganissi (Wikipedia). Zalivi so zaščiteni in primerni za sidranje. NW obala je  že polna bark, s krmo privezanih in sidranih, zato se ustalimo sredi zaliva.

This entry was posted in Grčija 2008, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja