Mestece Spartokhori na Meganissiju, flotilje v Sivota bay – petek 15.8.08

Porto SPilia, Meganissi

Porto SPilia, Meganissi

Vsi piloti opozarjajo na trume turistov in flotilj, ki se potikajo v trikotniku Lefkada (Wikipedia, Noonsite, CruiserLog), Meganissi (Wikipedia), kopno. Območje leži na t.i. milk run – mlečni cesti charterskega turizma. Zato smo se včeraj izogibali sicer zelo lepega, a baje obljudenega Spartokhorija, oz. zaliva Porto Spillia. Porto Spilia je simpatičen in lep zaliv, ki nudi dobro zavetje na sidru in nekaj boj. Piloti svarijo pred gnečo in priljubljeno točko flotij, a v času našega prihoda bi lahko našli privez tudi na pontonih obalnih gostiln.

Map chart of Spartkhori

Zjutraj se odpravimo na ogled. Sidranje na boji in strm vzpon do mesteca na vrhu hriba. Kavica in jogurt z medom v Spartokhoriju, na hladni in senčni terasi. Sicer pa grška poletja kažejo zobe, poležavamo po sencah kot mački, domačinov ni nikjer.
P8150499.JPG
Popoldne ob Meganissiju plujemo proti S, proti jamam na W obali Meganissija. Jama ko’ jama, zato se odpravimo proti SW rtu Lefkade, a je preveč vetra, zato zavijemo v Sivoto.

Sivota Lefkada

Sivota Lefkada

V polnem zalivu najdemo prostorček za sidro. Flotilje z zabavo. Ne vem sicer v čem vidijo smisel, da se nekdo (tekmovalec?) povzpne na vrh jambora in s polno plastenko vode cilja vhod v kabino jadrnice.??? Ampak zabavajo se full …
Map of Sivota port

Sivota je globok in varen zaliv s popolno charterko ponudbo na obali, vključno z več gostilnicami, ki nudijo angleški zajtrk, angleško kosilo, verjento tudi pivo in soccer. Torej za Grčije željne bolj slaba ponudba.

Zvečer malo motimo sosede in polnimo akumulatorje z generatorjem.

This entry was posted in Grčija 2008, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja