Sudan – Precontinent II

Notranjost kupole

Sha’ab Rumi; Precontinent II so ostanki Cousteaujevega podvodnega poskusa iz šestdesetih let, ko je skupina njegovih sodelavcev pod vodo na globini 15 metrov preživela nekaj tednov. Nadaljevanje Cousteaujevih fizioloških raziskav v šestdesetih letih.

Ni umrl na Prekontinentu II

Danes so ostanki podvodnega “mesta” atrakcija za potpljače, ki se jim zdi da tacajo po stopinjah velikega znanstvenika. Podvodna kupola za podmornico, hangar za skuterje in ostanki kletk za opazovanje morskih psov na platoju pred vhodom v laguno Sha’ab Rumi.

Galerija slik
Potopi niso zahtevni Globina do 20m, zavetje koralnega atola in obilica pisanega življenja. Polica se takoj za podvodno kupolo strmo spusti na nekaj sto metrov. Tukaj smo naredili tri potope, dva dnevna in enega, ki se je končal v noč. Nočni pa kot vsi na Rdečem morju. Vse prebujeno, vse lovi in opreza za plenom, lion fishi se plazijo za sojem svetilk. V zavetju koral speče papagajevke. Krasno.

Cousteaujev rakec v cevi v pesku

Hiter povratek na Andromedo, ki je bila zasidrana v laguni.

This entry was posted in Potapljanje, potapljaške lokacije and tagged , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

En odziv na “Sudan – Precontinent II”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja