Sudan – Angarosh

Angarosh v sončnem vzhodu

Angarosh; “Mother of the sharks” – osamljen koralni greben, z idiličnim peščenim otočkom na vrhu. Podvodje skriva padajoče stene v modre globine in obilico življenja, seveda z raznoraznimi morskimi psi na čelu.

Galerija slik

Morski psi in druge mrcine, ki jih lahko srečaš:

Sivi grebenski morski pes na zgornji polici Angarosha

Angarosh je precej osameljen otoček sredi odprtega morja in močnih morskih tokov, zato ga obiskujejo veliki prebivalci morskih globin. Okoli otočka so police na različnih globinah, prva na 25 m, druga že na skoraj 40m, ki so precej puste in nezanimive. Morske pse je treba poiskati v modrini na globini 30m in več. Zato so potopi precej zahtevni, iz zodiaka direkt na 30m, potem pa drift dive kakih 30-40m od stene. Po 10 minutah potovanja je treba ujet spodnjo polico in se ob steni počasi dvigniti. Ob tem je ovira tok, k iteče OD grebena na odprto morje, zato te lahko hitro izpljune daleč od grebena.

Deka na Angaroshu

Na dveh potopih je bila naša vztrajnost nagrajena z bežnim obiskom kladvenic in sivih grebenskih psov na zgornji polici. Mirno “visijo” v modrini in v toku počasi oprezajo za plenom.

This entry was posted in Potapljanje, potapljaške lokacije and tagged , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

En odziv na “Sudan – Angarosh”

  1. […] – (daljši opis na blogu); “Mother of the sharks” – osamljen koralni greben, z idiličnim peščenim […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja