Jugo se je udomačil nad Jonskim morjem – petek 24.4.2009

Zbudi me mrmranje nekega dizla v bližnji soseščini, za katerega se izkaže, da pripada „superfast ferryju“, ki pripluje v zaliv, vsaj 500m daleč. Odvežemo od gostoljubnega Grka, ki smo mu naredili „fucking scratches“ in spet po mokrem in oblačnem morju obrnemo proti jugu. Mimo Paxosa in Antipaxosa proti Lefkadi.

”Ship of Fools“ v prekopu na Lefkadi

”Ship of Fools“ v prekopu na Lefkadi

Ob 15:15 smo pred prekopom, zamudimo odprt most in čakamo do 16:00. Odpirajo ob polni uri med 7:00 in 22:00.

Orožje na “Ship of Fools”

Orožje na “Ship of Fools”

Nasledni zajeb – pumpa v Lefkadi town, kjer je treba črpalkarja klicat po telefonu (čakali skoraj eno uro zaman) ni edina, pol milje naprej v marini dela pumpa ves čas. Vsaj črpalkar čaka na barke in ne obratno. Sicer je pa to Grčija in treba se je navaditi na drugačen ritem življenja.

Za spanje hočemo preizkusit nekaj še neznanega. Nidri in Vlikha sta vasici v istem zalivu na Lefkadi. Prvi baje poleti poln čarteristov in raznoraznih „vodnih športov“, ter s polno ponudbo tavern je zdaj prijetno obljuden. Prvi plačljiv privez v Grčiji za €10 najdemo na prvem pontonu južno do Nidrija. Vode ne rabimo, elektrika pa napolni vse gadgete, ki se nočejo polniti na cheap inverter (baterija od fotoaparata in netbook).

Zvečer posedanje v taverni z brezplačnim internetom, ki ga dobro preplačamo s kavami po €4.90.

Vremenska napoved – grib fajli, kaže končno ugodno smer vetra. NW v patraški zaliv. Mogoče bomo končno JADRALI, kot se spodobi.

Nidri, Lefkada

Nidri, Lefkada

Danes smo prepluli 71 nm, v 12 urah, skupaj s počitkom in tankanjem v Lefkadi.

This entry was posted in Hrvaška - Turčija 2009, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

En odziv na “Jugo se je udomačil nad Jonskim morjem – petek 24.4.2009”

  1. Franci pravi:

    Čestitam za zanimiv potopisni stil. Lepo se vidi tudi osebna nota in čakam še na kakšen Nikin tekst. Ko zmanjka knjig, je možna tudi kakšna digitalna knjižnica? Pri nas malo dežja in malo sonca, odstopov pa nobenih. Torej ste v Korintu in vas čaka Pirej – vmes so nekje v hribih Delfi, kjer so vse vedeli…. Zelo lepe pozdrave vsakemu posebej in vsem skupaj, dedi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja