Krf-Lefkada-petek

Ni nam uspelo vstati ob 5h zjutraj. Nekje ob 6.30h sva se z Andrejem nehala sama sebi smiliti izklopila vztrajno budilko na telefonu, ki naju je od 6h prebujala, vsatla in pognala barko na pot proti Lefkadi. Vreme ni bilo obetavno, sonce se je vztrajno skrivalo za oblaki in tudi deževalo je doberšenj del poti. Sicer niso bili to nalivi, a če ni toplo in kar naprej prši po tebi, zna biti presneto neprijetno.

Ribolovna priprava

Ribolovna priprava

Nika je na srečo zjutraj kar potegnila s spanjem in prilezla ven iz tople posteljice šele okoli 10h, kar je pomenilo, da je imela že 3 ure poti za sabo. Delfinov tokrat ni bilo, sva pa z Niko praktično ves dan čitali. Nika je svoje knjige že prebrala in pograbila mojo precej lahkotno literaturo za počitnice in sicer avtorice Jill Mansell. Povdarjam, literatura je res zelo počitniška, a tako luštno napisana, da je kar ne moreš nehati brati. S tem nekako premagujemo dolge razdalje v slabem vremenu in tečnarjenja z dolgčasom praktično ni.

Okoli 16h smo prispeli do nam že znanega prekopa med kopnim in Lefkado. Počakati smo morali dobre pol ure, da so nam odprli mostiček. Sledilo je tankanje nafte in vode ter privez v varnem zalivu. Andrej je tak varni zalivček našel v mestecu Nidri na Lefkadi, ki je precej obljudeno z angleži. Tu je nenormalno veliko poseljenih jadrnic za ta letni čas. Prebrali smo na internetu, da veliko ljudi, ki potujejo tod okoli čez leto, v tem kraju prezimijo.

Nidri, Lefkada

Nidri, Lefkada

Zvečer smo spet poiskali lokalček z internet dostopom in elektriko. Malo smo prebrali, kaj se dogaja v Sloveniji. En teden smo z doma, pa se je toliko pripetilo.

To je za danes vse, zdaj gremo spat.

Aja, še hranjenje: dušeno belo zelje na čebuli in krompir. Povrh nekaj včerajšnjih baklavic, zvečer pa za naju z Andrejem kavici za 10€ in vafli, vanilijev milkshake za Niko ter pomes frites in kokakola – to vse tudi za 10€. Kava ni bila tako dobra, kot je bila draga :o((

Jutri ga šibamo proti Patraškem – Korintskem kanalu. Verjetno bomo nekje na sredini prespali. Da pridemo skoz je nekje 130 nm. Če bomo do nedelje zvečer skozi in v ponedeljek pred Atenami, smo na konju. Potem se še nekaj dni klatimo po sporadih in kikladih in nekje do petka zvečer bi radi bili v naši marini v Kusadaser. Potem pa glavno Nikino in moje veselje, plavanje z delfini in seveda kupovanje darilc za prijateljice.

This entry was posted in Hrvaška - Turčija 2009, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja