Kefalonija do Agios Nikolaos na Zakynthosu – torek 19.8.08

Sailing map of Zakynthos

Žal smo se po dnevih prijetne Kefalonije morali posloviti od Fiskarda. Naš današnji cilj je po vzhodni strani obpluti Kefalonijo in priti do Zakynthosa, najbolj južnega otoka našega potovanja.
DSC_2172.JPG

Pot med Itako in Kefalonijo se precej vleče, tudi zato ker je dopoldne veter bolj počival in smo motorirali. Opoldne postanek na S rtu Kefalonije in kopanje pred novim kompleksom počitniških apartmajev. Temu delu otoka se že pozna, da je malo odmaknjen od turističnih romarskih poti, zato je bolj odmaknjen in nepozidan.

Popoldan se zbudi veter in NW nas v bok žene proti Zakynthosu. Po nekaj uricah jadranja prispemo pred Agios Nikolaos, edino večje pristanišče na NE delu Zakynthosa. Izberemo ga zaradi ugodne lege za jutrišnji izlet do ogleda vrednih sten in zalivov na W obali Zaynthosa. Ko pred Agiosom snemamo jadra, se odločimo za vplutje iz južnega vhoda, čeprav tudi E vhod omogoča vplutje trajektu.

W veter je v pristanišču dokaj neprijeten in težko je najti zaščiteno mesto. Pomol na SE strani je neposredno izpostavljen vetru, ki privezane barke neprijetno tišči ob obalo.
Agios Nikolaos, Zakynthos

Agios Nikolaos, Zakynthos

Na koncu vržemo sidro 100m južno od pomola, kjer pa je problematično dno, kamnite plošče ne nudijo dosti opore sidru. Agios Nikolaos ni ravno mestece, ki bi si ga morali nepreklicno ogledati. Pristanišče trajekta in dve gostilni.

This entry was posted in Grčija 2008, Jadranje and tagged , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

Komentarji so onemogočeni.