Od Santo Spirita do Brindisija – petek 8.8. 08

Santo Spirito

Santo Spirito

Brindisi

Brindisi

Zjutraj navsezgodaj dalje proti jugu. Mimo velikega pristanišča Bari (Wikipedia, CruiserLog), rafinerij, industrije, tovarn, skladišč. Nič kaj lepa ni ta obala Italije, pa še uspeli so jo onesnažit. Nikakor ne spominja na Jadran, kot si ga običajno predstavljamo. Vetra je bolj malo tako, da si pomagamo z motorjem. Dolge ure minevajo v branju, pogovarjanju in navajanju na dopustniški ritem.

Brindisi

Brindisi

Proti večeru prihod v Brindisi (Wikipedia, Noonsite, CruiserLog), ki je prav tako pomembno pristanišče. Daleč pred njegovimi doki in skladišči se nahaja velik valobran, od koder je do starega mestnega jedra kar 3 milje. torej skoraj 6 milj za vhod in izhod, uro vožnje z jadrnico. Vhod je neugleden, med nakladalnimi žerjavi in starimi ladjami. Velika skladišča “unprofora” za celotno južno Italijo in pol Balkana. Ogledali smo si marino, na koncu pa pristali ob praznem mestnem pomolu.Polnjenje rezervarjev z nafto te rnato iskanje lučke kapetanije. Čas je, da se prijavimo italijanskim oblastem. Ne najdemo ne policije, ne lučke kapetanije, vse je mrtvo. Na koncu nas nek čuvaj (imel je uniformo in je postopal pred zaklenjeno lučko kapetanijo) napoti v naslednje pristanišče, torej Otranto. Tam se lahko potem samo še prijavimo in istočano odjavimo 🙁

Zvečer so se po “rivi” začeli zbirati domačini, odprle so se neke stojnice, postavljen oder je oživel. Oder je bil postavljen nasproti velikega kamnitega stopnišča, ki bo očitno služilo kot velik avditorij. Očitno se je pripravljalo neko rajanje na prostem, lokalna proslava z “nastopom” na poletnem odru. Po dveh urah čakanja na začetek (skupaj z nekajsto domačini), razočarano ugotovimo, da je vse skupaj v italijanščini in da je očitno zelo smešno. Žal za nas in (očitno redke) turiste nerazumljivo.

This entry was posted in Grčija 2008, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja