Marmaris in Fethiye

Sredo namenimo obisku Marmarisa in Fethiye. Vstanemo kot ponavadi ne prezgodaj, a vendarle tako hitro, da ujamemo dolmuš do Marmarisa ob 10h (vozijo skoraj na vsako polno uro). Med vožnjo ugotovimo, da je bilo edino pametno uloviti ta prevoz, saj bi se vsako naslednjo uro bolj kuhali v vročini.

Prihod v Marmaris nas je presenetil s tlakovanimi cestami. Čisto brez heca, vse ceste, široka vpadnica, kot tudi vse stranske ulice so tlakovane iz betonskih kock in moram priznati, da so bile videti veliko bolj solidne, kot prenekatera naša cesta. Prijeten prvi vtis.

Sprehodili smo se po glavni ulici, nekoliko spraznili svoje račune na bankomatih, da smo si pridobili nekaj turških lir, s katerimi se je dalo pri nakupih veliko bolje barantati kot pa z evri. Ker nas je misel, da bi videli Fethiye, precej mikala, smo se po ogledu nekaj zlatarn usedli na zajtrk in zaslužen kofetek ter skovali plan.

Dean je pri bližnjem rentacarju zdilal dobro ceno za 9 sedežni Hyundai (105YTR (€47) za Hyundai Starex )in zelo hitro smo se odpravili proti cilju-Fethiye. Vožnja je trajala 2h, a se je resnično izplačalo. Mestece je lušno, ima svojo marino, ki je zanimiva, nekaj  kulturnih znamenitosti in seveda neskončno trgvinic. A ker je bila lakota velika, smo ogled začeli ponovno z meze, ki je bil spet nekoliko drugačen od že sprobanih, a izjemno okusen.

Zdaj, ko so bili trebuščki polni, smo se razšli vsak na svojo stran in se porazgubili po mestecu za 2h.

Utrujeni smo se vrnili z avtom v Orhanye, saj je bila ura tako pozna, da nas v Marmarisu rentacar man ni več čakal. Naslednje jutro sta Dean in Jana odpeljala avto nazaj v Marmaris, pridružila pa sta se še Meri in Andro. Kositri smo ostali pri barki in se namakali v bazenčku.

This entry was posted in Jadranje, Turčija 2009 and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja