še vedno nedelja

Korint

Korint

Ob 15h smo prišli primerno opečeni (od sonca) do vhoda v Korintski kanal. Med tem je Andrej ugotovil, da je plačilo za plovbo skozi kanal 135€ za dolžino naše barke. Če pa pluješ v soboto, nedeljo ali med praznikom, pa moraš temu znesku dodati še 30%. Zelo hitro smo ugotovili, da je bolj pametno, če prenočimo v mestu Korint, ki je seveda tik ob vhodu in se na pot skozi odpravimo v ponedeljek. Takoj za tem pa smo prihranek vložili v sklad (prihranek je40€) za Nikina darilca. Upam, da bova tudi midva z Andrejem kaj dobila :o))

Po pristanku smo se sprehodili po mestu in si lačni poiskali majhno grško futralnico, kjer smo jedli: jaz pita gyros, Nika eno tako njihovo makaronovo mesno lasagnjo in Andrej si skozi želel njihove filane paprike in paradajze.Vedno znova pozabi, da v fili ni mesa ampak samo riž, zato sem ga na koncu osrečila s suvlakijem, kar je mesno nabodalo.

Kuža v Korintu

Kuža v Korintu

Zdajle v miru preživljamo večer na barki, se pripravljamo na partijo človek ne jezi se, potem pa spat.

Dogovor za jutri:  zjutraj nakup kruha in mogoče najdemo kako tržnico z ribami, ki se nam že fejst luštajo, potem rabimo krompir, da jih bomo lahko naredili na lešo, nekje okoli 11h pa bi se spravili prečkati kanal. V pilotu piše, da se lahko čaka na dovoljenje za prehod tudi do 3h. Upam, da se nam to ne bo zgodilo. Jutrišnji cilj je kak lep kraj pod Atenami.

Lepo se imejte in upam, da malo uživate z nami. Pozdrav ANK. B smo pustili doma in jo že zelo pogrešamo. Zato so nam vsi potepuški kužki na poti zelo ljubi in bi jih najraje vzeli s seboj.

This entry was posted in Hrvaška - Turčija 2009, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja