Brindisi-torek

Današnji cilj je bil Otranto, čisto na jugu Italije. Vremenska napoved pa spet slaba. Spet jugo, dež, valovi,…. Z Andrejem sva vstala ob 7h in odplula na pot. Deževalo je, valovi pa na srečo niso bili tako veliki in Nika je lahko še mirno spala. Ker nam je pihalo direkt v kljun in ker smo ponoči veselo kurili vebasto, ki pokuri tudi nekaj nafte, z Andrejem nisva bila sigurna, koliko nafte še imamo. Bolj ko smo pluli proti jugu, bolj so se črni oblaki zgrinjali nad morsko gladino in bolj je pihalo proti nam. Bili smo že mimo Brindisija, ki ga od lanske poti v Grčijo že poznamo in Andrej se je glede na trenutne razmere naenkrat odločil, da se obrnemo, zaključimo za ta dan in prenočimo v Brindisiju.

Brindisi

Brindisi

Kar absolutno ni bila slaba odločitev. Po nekaj dneh naporne plovbe smo se uredili v najboljše trenerke :o)) in jadralske jakne in se odpravili v mesto. Odkrili smo pravi del centra mesta Brindisi. Kot se za večja mesteca spodobi ima center eno večjo glavno avenijo, primerno osvetljeno in s kopico finimi trgovinicami. Tu sva se z Niko fino napasli, Andrej je sicer malo trpel ko sva vztrajno potiskali noske v vsako trgovinico, a na koncu smo bili vsi zadovoljni.

Aja, današnje hranjenje…..

Med premetavanjem po valovih nisem bila sposobna kakih pretiranih umetnin za štedilnikom. Zato smo se zadovoljili s pogretim prebrancem. Fino nam je pasal, zdaj pa fino prdi…..

Zvečer smo si privoščili še italijansko pico.

Napoved za jutri: dež, veter do 20 vozlov,…., spet ne obetavno. Zdaj si pa res že želim, da me sonce opeče.

This entry was posted in Hrvaška - Turčija 2009, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja