Prvi dan na poti – sobota 18.4.2009

Budilka, ki sem jo nastavila na telefonu, me je ob 4h prebudila, a takoj nisem bila v stanju vstati. Tako sem prestavila na 5. Takrat sva ob z Andrejem vstala, se toplo oblekla in odvezala vrvi. Zapluli smo. Andrej je vozil, jaz pa sem pospravila bokobrabe in privezne vrvi. Ko smo prišli iz Šibenskega kanala mimo obzidja, sva dvignila genovo, ki je bila sneta zaradi popravila. Nato smo začrtali smer proti Visu, nastavili avtopilota in se prepustili rahlemu zibanju po valovih. Jaz sem vmes zadremala na klopi, a me je prebudilo butanje barke ob valove, ki so se precej povečalo. Pihal je jugo, kar je pomenilo glede na naš cilj Lastvo, da plujemo točno proti vetru. Zoprno nabijanje.

DSC_0798.JPG

Po celodnevni vožnji nam je ob 7h zvečer uspelo priti do Lastova, kjer smo v Ubliju dotankali nafto in se nato privezali v Pasadurju, ki je nam eno izmed ljubših krajev, odkar se potepamo po hrvaški obali. Tu sva z Andrejem naredila tudi nekaj izvrstnih potopov v zadnjih letih.

Na današnji poti, 81 milj dolgi, moram zelo pohvalit Niko, ki ni popolnoma nič sitnarila, ves dan je čitala knjigo in si prepevala.

Prva večerja na Lastovem

Prva večerja na Lastovem

Za zaključek dneva, sem svoja dva pomorščaka razveselila s polpeti, restanim krompirjem in domačo paradižnikovo solato z bučnim oljem. Zmazali smo vse do zadnje drobtinice. Stuširani in v pijamah zdaj vsak na svojem koncu počivamo, Nika gleda film Jack pot, Andrej je že zaspal, jaz pa pišem dnevnik.

Jutri planiramo spet zgodnje vstajanje ob 5h. V kolikor nam bo vreme služilo, bomo prečkali Jadransko morje in skušali priti čim niže ob italijanskem škornju, če bi se dalo, morda do Barija.

This entry was posted in Hrvaška - Turčija 2009, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja