Priprave – še moja plat zgodbe

Kot se verjetno pri večini od vas dogaja, je tudi pri nas precej pestro (nervozno) pred tovrstnimi odpravami.

V službi je ponavadi strašna gužva, otroci imajo kup obveznosti v šoli in izven nje, psa je potrebno peljati na cepljenje, čas je za pranje oken v hiši, pa presajanje rož …..

Tako sem se z leti naučila, da si o potovanju ogledujem zadeve do 14 dni pred odhodom. Googlam, se pogovarjam in načrtujem z Andrejem, motiviram otroka. Potem pa odneham in se zadnje 14 dni obnašam, kot da nikamor ne odpotujemo. Pišem si sicer spiske, kaj vse še moram narediti v službi in doma, pripravim pa si tudi listek, kamor zapisujem vse kar se morebiti spomnim v zvezi z odpravo. To storim zato, da se mi ne plete po glavi preveč stvari in me obremenjuje.

Tudi pred tokratnim jadralskim podvigom sem čutila kar precej nervoze. Le ta je popustila deloma, ko sem v službi uspela opraviti večino zastavljenih obveznosti, naslednjič ko sem uspela oprati in zlikati večino perila, ko sem avto nabasala z vso potrebno hrano in ko sem zmagoslavno spakirala kovčke. Ko sem se že hotela sama sebi smiliti, sem se spomnila, kako srečo imam, da Andrej poskrbi za vse potrebno na barki, da lahko gremo varno na pot.

This entry was posted in Hrvaška - Turčija 2009, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja