Proti mestu Krf – nedelja 10.8.08

Corfu

DSC_2003.JPG
Zbudi nas prekrasno jutro. Po lepem NW vetru odjadramo proti rtu Krfa, kjer se Grčija skoraj dotika Albanije.

Krf (Wikipedia, CruiserLog, Noonsite) je drugi največji otok Jonskega otočja in vsakoletni cilj trum turistov.

Prvo kopanje v zalivih na W strani Krfa. Kot na Krku., Krf je zelen in tudi listnat. Tukaj se prvič srečamo s krepkim dnevnim vetrom, ki v ionskem morju praviloma piha iz smeri NW.

Krf staro pristani1

Krf staro pristani1

Pot naaljujemo proti staremu mestu Krf (Wikipedia). Pilot navaj dve “marini” v mestu, eno na severni strani trdnjave Naok Club, drugo v zalicu na južni strani. Luške oblasti so v starem pristanišču v katerega je treba vpluti čim prej, da se izogneš popoldanskem vetru. Ker se od Šibenika nismo nikjer prijavljali, moramo tukaj opraviti svojo dolžnost, zato zavijemo proti starem pristanišču. Bomo kasneje razmišljali o marinah. Med opisom v pilotu in dejanskim stanjem je že malo razlike, saj zahodni krak valoloma ne obstaj več. Tam se razteza novi del pristanišča. Nič ne de, smuknemo za vzhodni krak in se privežemo na prosto mesto med ribiškimi barkami in turističnimi ladjamo. NW že neusmiljeno piha.
DSC_2023.JPG
Papirje v roke in se odpravim do lučke kapetanije. Po 10 minutah pešačenja do novega pristanišča na zahodu ugotovim, da danes več nihče ne dela. Ok pa jutri. Vrnem se na barko in začnemo se pripravljati na izhod v mesto. Turistične barke prihajajo in malo se nelagodno počutimo, saj po zgledu Hrvaške pričakujemo naganjanje in inkasanta. Nič od tega, sredi avgusta na istem mestu v starem pristanišču Krfa preživimo skoraj tri dni.

Krf je živo in turstično obljudeno mesto. Mestne ulice so polne trgovinic z “nepotrebščinami”, majic, suvenirov, etc. Na vsakem koraku ti praznijo denarnico, ampak vse to na zelo prefinjen, prijazen in nič nadležen način. Uživamo, jutri gremo v Aqualand nekje v notranjosti Krfa. Glede na poletne temperature bo kopanje v sladki in hladni vodi prav pasalo.

Večerja v gostilnici v stranski ulici.

This entry was posted in Grčija 2008, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja