Nervoza pred odhodom – ponedeljek 4.5.08

S Katjo prebijeva dan v tovorjenju opreme, oblek, hrane in drugih (ne)potrebščin na barko. Kljub listkom in spiskom imam ves čas občutek, da bomo nekaj pozabili. Upam, da ne denarja, ključev ali dokumentov. Tisočkrat sem si v samoti zimski dni obljubil, da si bom naredil splošen spisek za odhod na barko in ga potem v miru prečekiral. Vedno rabimo in iščemo iste stvari!

FirstTux je bil na večjem popravilu poškodovanih reber, ki so bila posledica trdega stika nepazljivega skiperja in podvodnega grebena. Delo je Anorti iz Biograda opravil takorekoč vzorno in po mojem mnenju je notranja konstrukcija zdaj lepše in trdneje zlaminirana kot iz tovarne. Po razpadu sidrnega boksa in luščenju notranjih boksov za bokobrane je to naslednja v seriji “šlamparij” Beneteau-ja. Vse imajo vzrok v produkcijskim pomanjkljivostih (?), ko se predelne stene laminirajo na gladek trup, brez bruženja, prav tako premazi top-coata. NA FirstTuxu se je iz tega razloga odlepila in počila predelna stena med sidrnikom in sprednjo kabino ter zluščil topcoat pod podnicami in v boksih.

Po vsem tem nisem več tako prepričan v kakovstne prednosti “velikih” proizvajalcev. Za “dobro” voljo pa poskrbi še zastopnik BTS, ki se upira vsakršni realizaciji reklamacij, ter trdi da so takšne stvari posledica “pregrobega jadranja po prevelikih valovih – ni BMW za makadam” ???????? Halooo?????

Torej, barka je še vedno malo “razštelana” zato v zadnjem trenutku napeljujem vrvi, nameščam jadra, montiram opremo in preskušam elektroniko. FirstTux je bogatejši za Raymarinov radar in AIS sprejemnik. V naglici v avto pakirava kovčke in stvari, ki jih v Grčiji prav gotovo ne bomo potrebovali.

Vkrcava pa zaloge pijače in hrane. Predvsem pijača je ključna, saj voda iz tankov ni vedno pitna (ali pa okusna), cena brezalkoholnih pijač ap običajno raste z zunanjo temperaturo, oddaljenostjo od trgovin in količino turistov. Zato je bolje imeti svoje zaloge. Pri hrani, konzervah, testeninah, etc pa malo šparamo, saj sicer ne bo razloga za poskušanje baje zelo raznolike grške hrane, polne zelenjave, mediteranskih okusov in zdravja.

This entry was posted in Grčija 2008, Jadranje and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja